The Marriage Checkup i USA

Det hidtil bedste offentliggjorte studie, som undersøger effekten af 'årlige eftersyn til parforholdet' (the Marriage Checkup) er udarbejdet af James Cordova, som er professor ved Clark University i USA.  

Studiet udkom i 2014 og viste, at The Marriage Checkup havde positive effekter på en lang række dimensioner af trivsel i parforholdet, herunder intimitet, accept og tilfredshed.

Derudover har James Cordova udgivet resultater, der peger på, at tilbud om et eftersyn til parforholdet er en effektiv måde at nå ud til par, og at tilbuddet appellerer både til par med høj tilfredshed, der gerne vil vedligeholde forholdet, og til par som har mange vanskeligheder eller som er usikre på forholdets fremtid. 

reference

Cordova, J. V., Fleming, C. J. E., Morrill, M. I., Hawrilenko, M., Sollenberger, J. W., Harp, A. G., . . . Wachs, K. (2014). The marriage checkup: A randomized controlled trial of annual relationship health checkups. Journal of Consulting and Clinical Psychology, 82, 592-604. doi:10.1037/a0037097