Par-tjek som assessmentværktøj til parterapi

Par-tjek kan bruges som et grundigt assesmentværktøj til Parterapi. Det er brugbart uanset hvilken parterapeutiske metode, du bruger, da det giver generel information om parret, der er relevant at indhente i alle former for parterapi. En grundig assessment er afgørende for at vurdere om parterapi er den rette behandlingsform for dit par eller om der findes kontraindikatorer, der umuliggøre tryg og virksom parterapi.

Du får nemlig viden om vold, misbrug, traumer samt mål på symptomer på depression og stress og hvilke mulige eksterne faktorer, der presser parforholdet. Ligeledes undersøges det, hvordan begge forholder sig til at blive i og udvikle forholdet.

Parret beretter om deres egne oplevelser af deres styrker og bekymringer, og du får et mål på deres overordnede parforholdstilfredshed inden terapiens start. Til terapeuter, der arbejder med EFT, er der endvidere information om parrets selvoplevede tilknytningsstil.

Alle test, der bruges i Partjek spørgeskemaet er standardiserede, validerede og der er indsamlet danske normer i 2015.

Det betyder, at du kan se, hvordan dine par ligger i forhold til et repræsentativt udsnit af danske par.

Der generes en særlig rapport til terapeuten, den såkaldte vejleder-rapport, hvor informationer om parret er sat op på en overskuelig måde på et ark papir, så det er lige til at tage med ind i terapi-lokalet.

Mange par har berettet at udfyldelse af skemaet har gjort dem mere bevidste om deres ønsker til terapien og deres styrker og bekymringer i forholdet - allerede inden terapiens start.

Derudover har du med Par-tjek mulighed for at lave opfølgende målinger på dine par, da du automatisk kan udsende samme skema i løbet af terapien eller blot ved afslutning, hvor du kan se hvordan parret har udviklet sig i løbet af terapien og dele denne udvikling med dine par.

 

På Center for Familieudvikling har vi i løbet af 2015 arbejdet på at integreret par-tjek spørgeskemaet som en del af en grundig assessment til parterapi. Vi har udviklet en virksom praksis for teamets terapeuter til hvordan man  bruger skemaet og hvordan man afholder:

  1. Den første fælles samtale

  2. De to individuelle samtaler, hvor du ser hver partner alene

  3. Den anden fælles samtale.


Line Brøgger Mikkelsen tilbyder oplæring og supervision i assessment til parterapi.
Kontakt Line Brøgger Mikkelsen på mail: lbm@familieudvikling.dk